راهنمای سفر استانبول

"استانبول" دروازه به اروپا و پایتخت فرهنگی کشور ترکیه است. و یکی از مقصدهای سفر پرطرفدار برای ایرانی‌ها است؛ستانبول در کنار دریای مرمره و تنگه بسفر قرار دارد، همین امر موجب شده است که استانبول تنها شهر بزرگ جهان شود که در دو قاره آسیا و اروپا قرار دارد با اینکه پایتخت ترکیه نیست اما قطب اصلی کسب و کارهای و پرطرفدارترین شهر کشور ترکیه است.

زندگی شبانه در نزدیکی خیابان استقلال شهرت جهانی دارد و مردم محلی استانبول دوست دارند بیشتر شب‌ها را در کنار دوستانشان در این منطقه سپری کنند. آن‌ها تمام شب را بیدار می‌مانند و غذای های مختلف از انواع فرهنگ ها میخورند.

جاذابه های تاریخی و توریستی

در استانبول شما مجموعه‌ای متنوع از معماری را در هر نقطه از این شهر می توانید ببینید نکات دیدنی از گذشته رومی، دوران عثمانی و حتی تا دوره لیگوس خواهید دید که از تاریخ و فرهنگ کهن این شهر نشات گرفته است.

اگر می‌خواهید زیباترین معماری‌ها را در این شهر ببینید، باید به سراغ کاخ‌های استانبول بروید. بیشتر این کاخ‌ها توسط عثمانی‌ها به عنوان خانه‌ای برای سلاطینشان ساخته شده‌اند، اعم از اقامتگاه اصلی یا اقامتگاه تابستانی. باید بدانید که عثمانی‌ها در ساختن مساجد و خانه برای سلاطین خود از هیچ هزینه‌ای دریغ نمی‌کردند.


ساخت هر یک از این کاخ ها سال‌ها به طول می‌انجامید و دارای چنین جزئیات پیچیده و ظریفی هستند که شما را برای ساعت‌ها مات و مبهوت خود نگه می‌دارند. از جمله:

  •  کاخ دولما باغچه (برای نمای بیرونی)
  • کاخ و موزه توپکاپی (به دلیل موزاییک و گنجینه طلاکاری شده هستند)
    2f0719ef9f0c4e45250087ad.jpg 146.07 KB
  • آب انبار باسیلیکا (باسیلیکا سیسترن در قلب شهر استانبول است که عنوان بزرگ‌ترین سرداب به‌جا مانده از امپراتوری روم شرقی را به خود اختصاص داده است. این سرداب تاریخی با معماری بی‌نظیر، ستون‌های عظیم و تزیینات چشمگیر در نزدیک دیدنیهای دیگری چون ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد و کاخ توپکاپی قرار دارد و هر سال میزبان حداقل سه میلیون گردشگر داخلی و خارجی است.)
    آب انبار باسیلیکا
  •  ایاصوفیه (ایاصوفیه از سوی سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شده و مورد احترام مسیحیان و مسلمانان است و از مهم‌ترین مکان‌های گردشگری ترکیه محسوب می‌شود.این بنا یادگار امپراتوری روم شرقی و شاهکار معماری بیزانسی است و یک کلیسای مسیحیت شرقی بود که پس از فتح استانبول، سلطان محمد فاتح دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند.)
    ایاصوفیه
  • مسجد آبی سلطان احمد ( مسجد طی سالهای 1609 تا 1619 به دستور سلطان احمد اول بنا شد واین مسجد یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامی است که به علت وجود کاشی‌های آبی رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» نیز شهرت دارد.)
    مسجد آبی سلطان احمد
  •  اوت لت چیست؟  بهترین اوت لت های استانبول
    اوت لت ها به نوعی حراجی بزرگ هستند که اجناس قدیمی‌تر برند ها را با قیمتی ارزان‌تر از فروشگاه‌های اصلی آن برند در سطح شهر عرضه می‌کنند؛ در این فروشگاه‌ها انواع برندها و انواع اجناس در کنار هم یافت می‌شوند! برای خرید از برندهای متفاوت و قیمت مناسب بهتر است که اوت لت مراجعه کنید.

 مراکز خرید

  • مرکز خرید کاپیتول استانبول (مرکز خرید کاپیتول در منطقه آسیایی اسکودار واقع شده وعلاوه بر بررندهای ترکی و جهانی دارای امکانات رفاهی و تفریحی هم هست؛ این مرکز اولین مرکز خرید لوکس استانبول است. و حرف اول را میزند.)
  • مرکز خرید اتاکوی ( دومین مرکز خرید مهم استانبول و اولین مرکز خرید مدرن در ترکیه، در حومه غربی منطقه آتاکوی، در شهر استانبول است.
  • مرکز خریده آکمرکز(سومین مرکز خرید لوکس استانبول شناخته می‌شود و طرفداران بسیاری در بین اهالی استانبول و گردشگران خارجی دارد.)
  •  بازار بشیکتاش (بازار بشیکتاش در واقع یک بازار محلی است، که از کل استانبول برای خرید محصولات تازه به آنجا می روند، این بازار دارای محصولاتی همچون سبزیجات تازه، گوشت تازه، ماهی ، انواع نان و لبنیات است؛ که در هیچ کجای دیگر به این تازگی نمی توانید آن ها را پیدا کنید. در  این بازار شما همچنین می توانید محصولاتی همچون انواع خشکبار، انوع ادویه‌جات و ترشی را نیز خریداری کنید. این بازار تنها شنبه ها باز است.)
  • شنبه بازار باکرکوی (خیابان باکرکوی که در آن بازار بزرگ باکرکوی شنبه ی هر هفته برگزار می شود، یکی از قدیمی ترین خیابان های استانبول است. یکی از محبوب ترین بازار ها در ترکیه است. شهرت آن ناشی از فضای رنگارنگی است که با شعارهای مفرح سوداگران بازار ایجاد شده است.)
  • بازار کادیکوی استانبول (یکی از قدیمی ترین بازارهای محله استانبول، سه شنبه بازار تاریخی کادیکوی است. که سابقه ای بیش از صد ساله دارد. این بازار تاریخی دو روز در هفته برگزار می شود. هم به عنوان جمعه بازار کادیکوی استانبول و هم به عنوان سه شنبه بازار می باشد.)
  • مرکز خریده سیتیز نیشانتاشی (راکز خرید لوکس استانبول به شمار میاد, در منطقه شیشلی استانبول قرار دارد، یکی از محبوب ترین مراکز خرید هنرمندان و افراد مشهور ترکیه ای است)
  •  مرکز خرید زورلوسنتر (بزرگ ترین مرکز هنری شهر را می توانیم در زورلو سنتر بینیم)
  • مرکز خرید عمار استانبول (این مرکز خرید به دلیل طراحی مدرن، مجموعه فروشگاه‌های لوکس و متنوع و امکانات رفاهی و تفریحی، محبوبیت زیادی در بین ساکنان محلی و گردشگران دارد، دارای یک آکواریوم بزرگ با نام Emaar Aquarium & Underwater Zooو شهربازی برای کودکان است.)
  • مرکز خرید جواهیر (جواهیر مال که برخی آن را با نام مرکز خرید جواهر می‌شناسند در شهر استانبول قرار دارد. این مرکز 6 طبقه دارد و کالاهایی چون پوشاک، لوازم صوتی و تصویری، ساعت، عینک و ... را می‌توانید از آن تهیه کنید. از یاد نبرید که جواهیر مال تنها مکانی برای خرید نیست بلکه رستوران‌های گوناگونش فرصتی فوق‌العاده را برای شکم‌گردی فراهم کرده‌اند. اینجا در سال 2005 افتتاح شد و از آن زمان جزو پرطرفدارترین مراکز خرید شهر به شمار می‌آید.)
    image.png 1.13 MB

سوالات متداول 

·       بهترین زمان سفر به چه ماه/فصلی است؟

بفصل بهار و پاییز چرا که استانبول در بهار آب‌وهوای مطلوبی داشته و مناظر خیره‌کننده‌ای را به نمایش خواهد گذاشت.

·       استانبول چه مکان های تاریخی و باستانی دارد؟

استانبول از گذشته تاکنون میزبان امپراتوری‌های بزرگی مانند بیزانس و عثمانی بوده که هر کدام آثار باستانی ارزشمندی در این شهر به جا گذاشته‌اند.

·       بهترین ساحل های استانبول کدامند؟

ساحل ترو لو، بورک و دالیا از بهترین و زیباترین سواحل استانبول هستند.

·       استانبول چه غذاهای معروفی دارد؟

کباب ترکی، کباب آدانا، قهوه ترک و کونفه از شناخته‌شده‌ترین غذاهای استانبول هستند.

·       فصل خرید در استانبول چه زمانی است؟

استانبول در همه فصول سال، شهر مورد علاقه‌ گردشگران برای خرید است اما حراج‌های تابستانه و زمستانه فرصتی بی‌نظیر برای خرید متنوع و ارزان در اختیار گردشگران قرار می‌دهد.

·       چگونه با فرهنگ مردمان استانبول آشنا شویم؟

بازدید از حمام ترکی، صرف غذاهای محلی و بازدید از موزه‎های غنی استانبول از جمله راه‌هایی است که باعث می‌شود با فرهنگ مردمان این شهر بیشتر آشنا شوید.

استفاده از مترو و خطوط اتوبوس چگونه است؟

برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی در استانبول شما نمی‌توانید پول نقد بدهید. استانبول کارت، کارت مخصوصی برای شهروندان و گردشگران است که با استفاده از آن می‌توانند از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند. شما می‌توانید مشابه کارت مترو در ایران، این کارت را شارژ کنید. با استانبول کارت، هزینه‌های جابه‌جایی شما با وسایل نقلیه عمومی کمتر می‌شود.

image.png 327.01 KB